Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 6008g4574kcal112.9g931.2g12g60.1g
Sipuli 1001g303kcal12.5g48.1g2g17g
Janssonfileet (rainbow)1001g1452kcal100.1g130.2g57.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl801g2724kcal16g24g280.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g100g731kcal1g1g80.1g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g24g75kcal4.3g9.9g1.9g4.3g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 100g46kcal3g4.8g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18072g19807kcal499.6g2298.4g870g162.8g
Valittu annoskoko9036g9903kcal249.8g1149.2g435g81.4g
Annoskoko puolitettuna4518g4952kcal124.9g574.6g217.5g40.7g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083