Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 150g161kcal12.6g21g0.5g10.5g
Herne 120g83kcal6.1g11.2g0.5g3.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Omena, keskikokoinen 200g225g76kcal0.4g15.9g0.7g4g
Oliiviöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Viinietikka 23g4.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g37g215kcal6.6g8.8g18.6g4.4g
Peruna, keskikokoinen 60g225g135kcal3.4g29.2g0.2g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1809g1939kcal61.6g183g101.4g52.4g
Valittu annoskoko905g970kcal30.8g91.5g50.7g26.2g
Annoskoko puolitettuna452g485kcal15.4g45.8g25.4g13.1g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204