Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 3504g1345kcal35g241.8g7g87.6g
Vesi2503g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g55g176kcal2.6g10.2g13.9g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g501g135kcal6.5g24g1g8.5g
Rypsiöljy rainbow25g225kcal0g0g25g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g901g2703kcal189.2g9g189.2g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g1001g581kcal40g48.1g25g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g250g851kcal50.1g0g72.6g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g300g601kcal25.5g9g51.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18080g13232kcal697.8g684.2g769.6g192.2g
Valittu annoskoko9040g6616kcal348.9g342.1g384.8g96.1g
Annoskoko puolitettuna4520g3308kcal174.5g171.1g192.4g48.1g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310589