Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 33g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 469g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Mustapippuri 1.2g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Timjami 5.6g16kcal0.5g1.5g0.4g2.1g
Purjosipuli 48g11kcal0.9g1.2g0.1g1g
Valkosipuli 3.7g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 28g6.1kcal0.1g0.4g0g0g
Juuriselleri 33g10kcal0.4g1.5g0.1g1g
Tomaattisose tomaattipyree 27g20kcal1.2g3.4g0.1g0.3g
Puna-ahven savustettu 125g141kcal21g0g6.2g0g
Katkarapu 73g50kcal10.6g0g0.8g0g
Sinisimpukka vedessä 56g50kcal8.8g1.1g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1810g688kcal88.6g23.6g22.8g10.8g
Valittu annoskoko905g344kcal44.3g11.8g11.4g5.4g
Annoskoko puolitettuna453g172kcal22.2g5.9g5.7g2.7g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203