Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 169g65kcal1.7g11.6g0.3g4.2g
Valkokaali keräkaali 113g31kcal1.3g4.6g0.2g2.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g79g22kcal0.5g4.7g0.2g2g
Punasipuli, kuorittu, 100g90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Kasvisliemikuutio, Knorr5.6g16kcal0.5g0.5g1.4g0.1g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1811g316kcal10.4g51.4g4.6g20.4g
Valittu annoskoko906g158kcal5.2g25.7g2.3g10.2g
Annoskoko puolitettuna453g79kcal2.6g12.9g1.2g5.1g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337