Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 757g951kcal83.3g2g68.3g0g
Sokeri 736g2987kcal0g735.1g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g216g671kcal39g88.7g17.3g39g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl1125g4164kcal135g832.8g23.6g39.4g
Leivinjauhe 65g114kcal3.4g24.5g0g0.3g
Neljänviljanhiutale 260g856kcal26.2g150.7g9.1g29.9g
Fariinisokeri303g1230kcal0g302.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g26g95kcal0.9g20.7g0.9g0g
Rypsiöljy 390g3445kcal0g0g389.5g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 866g395kcal26g41.6g13g0g
Raparperi 4328g1458kcal29.9g238.1g4.3g60.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18144g32729kcal687.4g4873.8g1052g338.4g
Valittu annoskoko9072g16364kcal343.7g2436.9g526g169.2g
Annoskoko puolitettuna4536g8182kcal171.9g1218.5g263g84.6g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112733