Susan raparperipiirakka

Muruseos:
8 dl (450 g) vehnäjauhoja
3 dl (260 g)l sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta (660 g)
2 dl rasvaton piimä
1 kananmuna

täyte:
2 l (n. 1400 g) raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
4 dl sokeria
2 kananmunaa
4 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

noin 20 palaa

valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.

2. Jaa seos kahteen eri kulhoon.

Käytä 2/3 (n. 650 g) muruseoksesta pohjataikinaan.

Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

3. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.

4. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

5. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

6. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri.

Kaada seos piirakan päälle.

Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla.

Piirakan kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.

OHJE ON Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsyn Kotiliedelle antama vuonna 2006.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Susanstrand
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1079g3702kcal109.9g755.2g12.9g37.8g
Sokeri 1055g4282kcal0g1053.8g0g0g
Flora laktoositon margariini (Flora), annos 1g599g3716kcal0g0g419.6g0g
Piimä, rasvaton (Valio)480g153kcal15.8g21.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 432g542kcal47.5g1.1g38.9g0g
Raparperi 3356g1131kcal23.2g184.6g3.4g47g
Rahka, valio1199g779kcal119.9g50.3g3.6g0g
Sokeri 815g3309kcal0g814.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g58g230kcal0g57g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18144g35687kcal632.6g5875.8g956.8g169.6g
Valittu annoskoko9072g17843kcal316.3g2937.9g478.4g84.8g
Annoskoko puolitettuna4536g8922kcal158.2g1469g239.2g42.4g
Arvot/100g100g197kcal3.5g32.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=127239