Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti3570g3927kcal785.4g3.6g107.1g0g
Sipuli (kuorittu)625g169kcal8.1g30g1.3g10.6g
Suippopaprika, makea, Pirkka467g117kcal4.2g21.5g1.9g8.9g
Tomaatti 1003g229kcal5.6g34.6g3g14g
Valkosipuli, tuore, silputtu70g73kcal5.5g11.4g0.4g1.5g
Voi 280g2031kcal3.3g1.1g227.6g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g70g112kcal6.3g21.7g0.2g0.5g
Vesi1867g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla560g2184kcal11.2g14g235.2g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola560g896kcal44.8g22.4g72.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18144g19474kcal1748.8g320.6g1299g71g
Valittu annoskoko9072g9737kcal874.4g160.3g649.5g35.5g
Annoskoko puolitettuna4536g4869kcal437.2g80.2g324.8g17.8g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200