Vhh mangojuustokakku

Kakku tehdään irtopohjavuokaan.

Sulata voi ja sekoita se suklaa- ja hasselpähkinärouheen kanssa.

Mausta halutessasi kanelilla.

Painele seos irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Mikäli käytössä on isohko irtopohjavuoka, voi hasselpähkinää tarvita hieman isomman määrän, jotta koko pohja peittyy.

Vatkaa vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja makeutusnestettä oman maun mukaan.

Liota liivatelehtiä (4-5kpl) kylmässä vedessä, puristele ylimääräinen vesi pois ja liuota lehdet kolmeen ruokalusikalliseen kuumaa vettä.

Valuta liivate ohuena nauhana täytteen sekaan ja vatkaa.

Kaada pohjaseoksen päälle ja anna hyytyä vähintään 4h ennen kiilteen tekoa.

Kiilteeseen tarvitaan 2-3 liivatelehteä.

Mangososeen voi kuumentaa ja liivatteet sulattaa kylmässä vedessä liottamisen jälkeen suoraan soseeseen, jolloin kiilteestä tulee todella kiiltävä.

Kaada kiilleseos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä vähintään 4 h ennen tarjoilua.

Kakkua saa helposti muunneltua vaihtamalla kiilteeseen käytettävää sosetta :)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Jnvalo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)5g36kcal0g0g4g0g
Finest dark chocolate 74% (Bellarom), annos 100g2.5g14kcal0.2g0.8g1g0g
Hasselpähkinärouhe (Meira), annos 10g10g61kcal1.4g0.3g6g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g20g51kcal1.2g0.6g4.8g0g
Vispikerma, milbona (Lidl), annos 100g20g59kcal0.5g0.6g6g0g
Mangosose, c-vitaminoitu (Piltti), annos 125g25g16kcal0.1g3.5g0.1g0.3g
Cologran makeutusneste (Lidl)0.8g0.4kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 6g0kcal0g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini1.5g5.2kcal1.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana182g486kcal9.4g12g43.8g0.6g
Valittu annoskoko91g243kcal4.7g6g21.9g0.3g
Annoskoko puolitettuna46g122kcal2.4g3g11g0.2g
Arvot/100g100g267kcal5.2g6.6g24.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281046