Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 55g59kcal4.3g8.9g0.3g1.1g
Hunaja15g49kcal0.1g11.9g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore11g2.7kcal0g1g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g11g98kcal0g0g10.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana182g418kcal8.8g43.6g22.4g2.2g
Valittu annoskoko91g209kcal4.4g21.8g11.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna46g105kcal2.2g10.9g5.6g0.6g
Arvot/100g100g230kcal4.8g24g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384