Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.5g1.9kcal0.3g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.8g2.4kcal0g0.6g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)20g64kcal2.8g11.6g0.6g2.5g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g40g140kcal5.1g27.8g0.8g1.3g
Voi, 1 tl, 5 g2.5g18kcal0g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana183g453kcal16.4g80g6.8g8g
Valittu annoskoko91g227kcal8.2g40g3.4g4g
Annoskoko puolitettuna46g113kcal4.1g20g1.7g2g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.7g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577