Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen36g12kcal1.2g1.8g0g0g
Vesi8.7g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g9g7.3kcal0.1g0.6g0.5g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 33g25kcal0.6g5.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana183g91kcal4g15.4g1.2g0.8g
Valittu annoskoko92g46kcal2g7.7g0.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna46g23kcal1g3.9g0.3g0.2g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324