Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 24g9kcal0.2g1.6g0g0.6g
Nauris 12g3.2kcal0.1g0.5g0g0.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g6.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 39g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 7.8g22kcal0.2g0.2g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana183g112kcal1.4g5.4g8.8g1.8g
Valittu annoskoko92g56kcal0.7g2.7g4.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna46g28kcal0.4g1.4g2.2g0.5g
Arvot/100g100g61kcal0.8g2.9g4.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683