Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 22g10kcal0.4g1.6g0.2g0.3g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.9g2.6kcal0g0.6g0g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.6g5.2kcal0g0g0.6g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g8.7g27kcal1g6.3g0.2g1g
Pellavansiemenet, Pellavainen4.4g20kcal0.9g0g1.8g1.3g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g13g47kcal1.7g9g0.4g1.3g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g31g107kcal4.1g20.1g0.9g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana184g439kcal16.2g75.2g8.2g11.2g
Valittu annoskoko92g220kcal8.1g37.6g4.1g5.6g
Annoskoko puolitettuna46g110kcal4.1g18.8g2.1g2.8g
Arvot/100g100g239kcal8.8g40.9g4.5g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273544