Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste18g0kcal0g0g0g0g
Voi 263g1911kcal3.1g1.1g214.1g0g
Manteli 132g811kcal31.7g8.7g71.1g9.5g
Vehnälese 11g24kcal1.4g1.6g0.5g4g
Psylliumkuitu, annos 6g8.8g4.4kcal0g0g0g7.3g
Kaakaojauhe sokeroitu 11g45kcal0.6g8.2g1g0.1g
Kahvijuoma, keskiarvo 26g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 263g870kcal5.3g7.9g92.2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.2g8.8kcal0g2.2g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g88g453kcal8.8g20g37.6g0g
Raparperi 88g30kcal0.6g4.8g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1820g8313kcal103.2g109.2g833.2g44.2g
Valittu annoskoko910g4156kcal51.6g54.6g416.6g22.1g
Annoskoko puolitettuna455g2078kcal25.8g27.3g208.3g11.1g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905