Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 625g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 104g315kcal18.7g50.5g1g11.1g
Sipuli (kuorittu)46g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g98g92kcal17.3g0.1g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1820g859kcal73.6g110g7.2g25.6g
Valittu annoskoko910g430kcal36.8g55g3.6g12.8g
Annoskoko puolitettuna455g215kcal18.4g27.5g1.8g6.4g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373