Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi417g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 23g6.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.4g4.5g0.1g1.9g
Peruna, vanha, kuorittu 83g63kcal1.6g12.9g0.2g0.8g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Lohifilee 167g325kcal31.1g0g22.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 83g275kcal1.7g2.5g29.2g0g
Kalaliemikuutio 9g28kcal0.9g3.1g1.3g0.1g
Voi 12g85kcal0.1g0g9.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1820g1631kcal73.2g52.2g125.8g7.8g
Valittu annoskoko910g815kcal36.6g26.1g62.9g3.9g
Annoskoko puolitettuna455g408kcal18.3g13.1g31.5g2g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811