Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen141g46kcal4.6g6.9g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6.2g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g84g295kcal1.4g75.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6.3g20kcal0.7g3.8g0.4g1.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g84g262kcal14.3g45.5g2.4g11g
Vehnäjauho, sunnuntai110g384kcal13.2g77.9g2.3g3.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g169g523kcal28.7g91.1g4.9g21.9g
Voi, normaalisuolainen (Valio)42g304kcal0.3g0.3g33.7g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g141g84kcal14.1g6g0.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen56g19kcal1.9g2.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu38g48kcal4.2g0.1g3.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.7g0.4kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl28g163kcal5.9g1.5g14.2g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1820g4317kcal178.6g627.6g123.4g82.6g
Valittu annoskoko910g2159kcal89.3g313.8g61.7g41.3g
Annoskoko puolitettuna455g1079kcal44.7g156.9g30.9g20.7g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183