Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)20g56kcal1.9g3.6g3.8g0.1g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Pekoni (Dulano)250g640kcal45g8g47.5g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800g1328kcal152g0g80g0g
Soijakastike 36g22kcal1.9g3.4g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)10g20kcal0g4.8g0g0g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.8g0.3g2.7g
Siirappi, tumma60g192kcal0.1g44.4g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8g8.3kcal0.6g1.3g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Porkkana 450g147kcal2.8g25g0.9g11.5g
Peruna, keskikokoinen 60g350g210kcal5.3g45.5g0.4g3.2g
Vesi, vesijohtovesi 5001g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali1900g401kcal22.8g64.6g3.8g39.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18200g6245kcal472.2g436g274.2g122g
Valittu annoskoko9100g3123kcal236.1g218g137.1g61g
Annoskoko puolitettuna4550g1561kcal118.1g109g68.6g30.5g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101918