Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 265g379kcal33.2g0.8g27.2g0g
Sokeri 253g1028kcal0g253.1g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 181g964kcal0.6g0.6g108.6g0g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.6g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka12g48kcal0g11.9g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen181g60kcal6g8.9g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 7.2g27kcal1.3g0.8g1.6g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1824g5053kcal83.4g561.4g274.8g4.6g
Valittu annoskoko912g2526kcal41.7g280.7g137.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna456g1263kcal20.9g140.4g68.7g1.2g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472