Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 571g131kcal10.3g13.7g1.1g12g
Sipuli (kuorittu)285g77kcal3.7g13.7g0.6g4.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g742g208kcal4.5g44.2g1.5g18.6g
Palsternakka 571g363kcal2.9g67.4g2.3g25.7g
Lanttu 2855g824kcal28.5g131.3g8.6g51.4g
Lohifilee, paistettu 1713g3781kcal348.2g0g267.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g14g104kcal0.1g0.1g11.4g0g
Fenkoli, annos 100g86g27kcal1.1g6.2g0.2g2.7g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g1142g1370kcal38.8g41.1g114.2g0g
Kananmuna 50g(kpl)571g719kcal62.8g1.7g51.4g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa571g1713kcal131.3g0g131.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18240g18632kcal1264.4g638.8g1180.6g230.6g
Valittu annoskoko9120g9316kcal632.2g319.4g590.3g115.3g
Annoskoko puolitettuna4560g4658kcal316.1g159.7g295.2g57.7g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.5g6.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043