Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 1560g510kcal9.7g86.7g3.1g39.8g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g77g80kcal6.1g12.5g0.5g1.5g
Chili paprika punainen108g43kcal2.2g9.7g0g0g
Oliiviöljy 130g1146kcal0g0g129.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g24g75kcal2.6g14.4g1.7g6.7g
Chilikastike original, Felix144g127kcal2.4g21.6g0.1g0g
Tomaattimurska, 1 prk1920g514kcal11.5g101.7g3.8g26.9g
Linssi, punainen, Go Green960g3119kcal230.3g470.3g9.6g115.2g
Vesi2399g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g48g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 1272g1692kcal107.3g223.8g25.4g63.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18240g14870kcal756.6g1927.4g349.6g523.8g
Valittu annoskoko9120g7435kcal378.3g963.7g174.8g261.9g
Annoskoko puolitettuna4560g3718kcal189.2g481.9g87.4g131g
Arvot/100g100g82kcal4.1g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822