Lehtikaali- ja kvinoapilahvi

170 ml vettä
85 g kvinoaa
Nippu lehtikaalia tai paksoita pestynä ja leikattuna n. 2,5 cm paloihin
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2kevätsipulia silputtuna
1 rkl saksanpähkinäöljyä
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5 dl murustettua fetaa
Suolaa ja pippuria

1) huuhtele kvinoa hyvin kuumalla vedellä kannellisessa kattilassa.

2) keitä vesi kattilassa.

Lisää kvinoa ja alenna lämpö mahdollisimman matalalle että vesi vielä kuplii.

Anna kiehua 10 min, laita päälle lehtikaali/paksoi ja anna kiehua vielä 5 min. Katkaise lämpö ja anna tasaantua vielä 5 min.
3) laita tarjoiluastiaan kevätsipulit, sitruunamehusta puolet ja kaikki kuori, öljy, pinjansiemenet ja vuohenjuusto.

4) tarkista että kvinoa on kypsää ja siirrä tarjoiluastiaan.

Sekoita hyvin ja mausta suolallla ja pippurilla.

Suolan kanssa voi olla varovainen jos käyttää fetaa joka on valmiiksi suolaista.

Laita tässä vaiheessa loppu sitruunamehu jos tarpeen.

Lähde
Food52
One Pot Kale and Quinoa Pilaf
Deensiebat

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2725g0kcal0g0g0g0g
Kvinoa, jyvät1362g5095kcal177.1g940g81.7g81.7g
Lehtikaali 1603g638kcal55.1g65.1g9.6g32.1g
Sitruunamehu, laimentamaton1282g269kcal3.8g20.5g0g1.3g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g641g173kcal8.3g30.8g1.3g10.9g
Saksanpähkinäöljy (La tourangelle), annos 10g224g1795kcal0g0g202g0g
Pinjansiemenet, Parrots481g2981kcal139.4g62.5g264.5g17.8g
Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä 801g2397kcal144.3g9.6g200.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18240g26698kcal1056g2257g1519g287.6g
Valittu annoskoko9120g13349kcal528g1128.5g759.5g143.8g
Annoskoko puolitettuna4560g6675kcal264g564.3g379.8g71.9g
Arvot/100g100g146kcal5.8g12.4g8.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=312453