Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 4800g6115kcal1034.9g0g216g0g
Sipuli (kuorittu)1200g324kcal15.6g57.6g2.4g20.4g
Vehnäjauho puolikarkea 480g1647kcal48.9g336g5.8g16.8g
Vesi, vesijohtovesi 2400g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g240g216kcal7.2g8.4g16.8g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18240g16603kcal2213.2g804g482g77.8g
Valittu annoskoko9120g8302kcal1106.6g402g241g38.9g
Annoskoko puolitettuna4560g4151kcal553.3g201g120.5g19.5g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202