Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 5400g47753kcal0g0g5400g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g2320g3016kcal303.9g7g192.6g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl400g564kcal18.8g36.8g38g0g
Sitruunamehu, laimentamaton400g84kcal1.2g6.4g0g0.4g
Valkoviinietikka (Rajamäen)400g80kcal0g26g0g0g
Ruokasuola jodioitu 200g5.1kcal1.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18240g103005kcal650.4g152.4g11261.2g0.8g
Valittu annoskoko9120g51502kcal325.2g76.2g5630.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna4560g25751kcal162.6g38.1g2815.3g0.2g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485