Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta4784g17222kcal621.9g3348.8g100.5g167.4g
Kuivahiiva, annos 11g176g634kcal79.2g70.4g10.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 3712g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g80g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow368g3312kcal0g0g368g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18240g42336kcal1402.2g6838.4g958.2g334.8g
Valittu annoskoko9120g21168kcal701.1g3419.2g479.1g167.4g
Annoskoko puolitettuna4560g10584kcal350.6g1709.6g239.6g83.7g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132