Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%12g10kcal0.4g0.7g0.6g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g6.6g19kcal1g0.2g1.5g0g
Valkosipuli 6.6g7.1kcal0.5g1.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Kukkakaali252g49kcal4.5g5.5g0.5g5.8g
Vesi449g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )3g27kcal0g0g3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g120g72kcal1.8g15.6g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1830g402kcal18.2g52.6g11.6g16.2g
Valittu annoskoko915g201kcal9.1g26.3g5.8g8.1g
Annoskoko puolitettuna458g101kcal4.6g13.2g2.9g4.1g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100525