Heidin Kaalisalaatti

Halkaise kaali keskeltä ja raasta juustoraasitmella leikkauspuolelta "silpuksi".

Palo sipuli, kurkku ja paprika sekaan.

Ripottele 1dl sokeria näiden päälle.

Kastike
Kiehauta n. 3min
1dl omenaviinietikkaa
1dl vettä
1d oliiviöljyä
1tl siirappia
+ ripaus mustapippuria

Kaada kulhoon ja sekoita vähäsen.

Kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä.

Mielettömän loistava vaikkapa pizzan kanssa.

Säilyy jopa pariviikkoa ja paranee vain vanhetessaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, 100g500g120kcal6g17g1g10.5g
Kurkku, tuore150g15kcal0.9g2.5g0.1g1g
Punasipuli, kuorittu, 100g50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Paprika, punainen25g6.4kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Sokeri43g172kcal0g42.4g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g50g10kcal0g3.2g0g0g
Siirappi, tumma3.5g11kcal0g2.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1830g1492kcal15.4g142.4g92.6g25.6g
Valittu annoskoko915g746kcal7.7g71.2g46.3g12.8g
Annoskoko puolitettuna458g373kcal3.9g35.6g23.2g6.4g
Arvot/100g100g82kcal0.8g7.8g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94633