Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 375g89kcal6.7g8.2g1.1g8.5g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g3.7g3.8kcal0g0.8g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl75g268kcal1.5g2.3g28.5g0g
Valkopippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa75g225kcal17.3g0g17.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g11g82kcal0.1g0.1g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1831g1340kcal51.4g23.4g111.8g17.4g
Valittu annoskoko916g670kcal25.7g11.7g55.9g8.7g
Annoskoko puolitettuna458g335kcal12.9g5.9g28g4.4g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130