Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut1440g1440kcal331.2g0g13g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g1600g4160kcal100.8g59.2g400g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)2000g1100kcal380g80g80g12g
Sitruunamehu (Limmi)180g44kcal0.4g3.2g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L800g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen2240g576kcal20.2g103g9g44.8g
Chili paprika punainen120g48kcal2.4g10.8g0g0g
Purjosipuli 720g165kcal13g17.3g1.4g15.1g
Juokseva hunaja 250g60g192kcal0.6g46.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18320g15448kcal1697.2g640.6g1006.8g143.8g
Valittu annoskoko9160g7724kcal848.6g320.3g503.4g71.9g
Annoskoko puolitettuna4580g3862kcal424.3g160.2g251.7g36g
Arvot/100g100g84kcal9.3g3.5g5.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408809