Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 360g1189kcal1.8g290.9g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Tankoparsa, vihreä3000g360kcal39g36g6g105g
Parsa 3000g465kcal38.4g36g6g45g
Punasipuli, kuorittu, 100g600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Miniluumutomaatti, annos 250g1500g300kcal9g49.5g4.5g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g18g3.6kcal0g1.2g0g0g
Rypsiöljy 60g531kcal0g0g60g0g
Ruohosipuli, tuore600g162kcal8.4g22.8g3.6g6.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18336g6411kcal211.4g939.6g163.4g340g
Valittu annoskoko9168g3206kcal105.7g469.8g81.7g170g
Annoskoko puolitettuna4584g1603kcal52.9g234.9g40.9g85g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346