Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g313g106kcal0.6g22.2g0.9g5.6g
Voi (perinteinen meijerivoi)89g638kcal0.1g0.1g70.9g0g
Sokeri117g473kcal0g116.5g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g134g483kcal17.4g93.9g2.8g5g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl117g396kcal2.3g3.5g40.8g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g146g95kcal16g6.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1834g4393kcal73.2g486.8g231.6g21.2g
Valittu annoskoko917g2197kcal36.6g243.4g115.8g10.6g
Annoskoko puolitettuna459g1098kcal18.3g121.7g57.9g5.3g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574