Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)60g228kcal0.3g3.9g24g0g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 122g418kcal12.4g85.3g1.5g4.3g
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys75g263kcal0.6g65.2g0g0g
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g225g770kcal36.2g0g68.6g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)23g86kcal0.1g1.5g9g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g225g83kcal20.2g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1836g4287kcal139.6g457.6g206.2g8.6g
Valittu annoskoko918g2143kcal69.8g228.8g103.1g4.3g
Annoskoko puolitettuna459g1072kcal34.9g114.4g51.6g2.2g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922