Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2481g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g806g226kcal4.8g48g1.6g20.2g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g2481g7690kcal62g1860.4g12.4g186g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g2481g8434kcal62g2058.8g12.4g49.6g
Kuivahiiva, annos 11g68g246kcal30.7g27.3g4.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl155g1395kcal0g0g155g0g
Suola, annos 3g62g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl248g843kcal34.7g138.9g16.6g27.3g
Pellavansiemenrouhe,Risetti403g2015kcal100.4g134.2g116.1g114.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18368g41697kcal589.2g8535.2g636.4g795.2g
Valittu annoskoko9184g20849kcal294.6g4267.6g318.2g397.6g
Annoskoko puolitettuna4592g10424kcal147.3g2133.8g159.1g198.8g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049