Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 3148g4806kcal607.5g0g264.4g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl1049g3148kcal89.2g566.6g47.2g23.1g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl91g818kcal0g0g90.9g0g
Jäävuorisalaatti, rapea700g70kcal7.7g5.6g1.4g8.4g
Tomaatti 1749g398kcal9.8g60.3g5.2g24.5g
Juustoraaste emmental punaleima1049g4092kcal304.3g0g314.8g0g
Sipuli (kuorittu)350g94kcal4.5g16.8g0.7g5.9g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g700g294kcal11.2g63g3.5g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore350g87kcal0g31.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18368g27616kcal2068.4g1487.6g1456.2g124.4g
Valittu annoskoko9184g13808kcal1034.2g743.8g728.1g62.2g
Annoskoko puolitettuna4592g6904kcal517.1g371.9g364.1g31.1g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760