Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 222g1613kcal2.6g0.9g180.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2669g881kcal88.1g130.8g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4047g14165kcal485.7g2873.5g85g121.4g
Hiiva, 50g445g271kcal58.3g4.9g1.8g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g890g516kcal80.1g44.5g1.8g0g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]890g1245kcal124.5g124.5g30.2g427g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18368g37383kcal1678.6g6358.2g599.2g1096.8g
Valittu annoskoko9184g18691kcal839.3g3179.1g299.6g548.4g
Annoskoko puolitettuna4592g9346kcal419.7g1589.6g149.8g274.2g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427