Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)31g10kcal1g1.4g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma9g30kcal0g6.9g0g0g
Hiiva 2.3g1.7kcal0.3g0g0g0.2g
Vehnäjauho, sunnuntai20g71kcal2.4g14.4g0.4g0.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)9g36kcal1.1g7.2g0.2g1.3g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g9g13kcal1.3g1.3g0.3g4.5g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g9g29kcal0.9g5.7g0.2g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana184g380kcal14g73.8g2.2g16g
Valittu annoskoko92g190kcal7g36.9g1.1g8g
Annoskoko puolitettuna46g95kcal3.5g18.5g0.6g4g
Arvot/100g100g206kcal7.6g40g1.2g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153