Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g36g117kcal5.7g24.3g1.1g3.6g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g18g65kcal2.6g10.6g1.3g1.7g
Ohrasuurimo 18g58kcal1.5g11.4g0.4g1.4g
Oivariini, 60 (100g)2.2g12kcal0g0g1.3g0g
Tattarisuurimo / -jauho 18g58kcal2.1g10.9g0.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana184g620kcal23.8g114.4g9g15.4g
Valittu annoskoko92g310kcal11.9g57.2g4.5g7.7g
Annoskoko puolitettuna46g155kcal6g28.6g2.3g3.9g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.9g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810