Mansikkatorttu

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan.

3. Paista korppujauhotetussa piirakkavuoassa 10-15 min. 200 C:ssa.

Anna jäähtyä.

4. Vaahdota kermavaahto ja sekoita täyteaineet keskenään.

5. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mansikoilla.

Jos tortun laittaa kylmään muutamasi tunniksi ennen tarjoilua, täyte kiinteytyy.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Sokeri 6.2g25kcal0g6.2g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4.8g17kcal0.6g3.4g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 15g19kcal0.4g0.5g1.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl15g50kcal0.3g0.4g5.1g0g
Sokeri 2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.9kcal0g0.7g0g0g
Mansikka 37g17kcal0.2g3.1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana186g319kcal6g34g16.6g1.6g
Valittu annoskoko93g160kcal3g17g8.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna46g80kcal1.5g8.5g4.2g0.4g
Arvot/100g100g172kcal3.2g18.3g8.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431709