Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)8.4g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g2.8g9kcal0.3g2.1g0.1g0.3g
Linssi-punainen (raaka)4g12kcal1g2g0g0.4g
Juuriselleri 5.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Palsternakka 6.4g4kcal0g0.8g0g0.3g
Oliiviöljy 0.8g7.5kcal0g0g0.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.4g2.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkokaali keräkaali 21g5.9kcal0.3g0.9g0g0.4g
Lihaliemi laimennettu 5.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.6g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0g
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana185g97kcal4.2g14.8g2g3.8g
Valittu annoskoko93g49kcal2.1g7.4g1g1.9g
Annoskoko puolitettuna46g24kcal1.1g3.7g0.5g1g
Arvot/100g100g53kcal2.3g8g1.1g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251