Ranskalainen maalaisleipä

Hapanjuuri:

1 omena raastettuna
1 dl vettä (35 ast)
3 dl jauhoja

annetaan käydä lämpimässä 3 päivää, sekoita 3 krt/pv.

4. päivänä lisää:

2 dl vettä (35 ast)
3 dl jauhoja

anna seistä seuraavaan päivään.

5. päivänä leivo leivät:

10 dl vettä
1/2 pkt tuorehiivaa (ei pakollinen)
hapanjuuri
3 dl grahamjauhoja
n. 24 dl vehnäjauhoja
2 rkl suolaa

liota hiiva, lisää hapanjuuri ja jauhot.

Vaivaa koneella 10 min tai käsin 15 min. Lisää suola ja vaivaa suuremmalla nopeudella 5 min. Peitä ja anna nousta tunti, painele kasaan puolessa välissä.

Leivo neljä leipää ja kohota ne jauhotetuissa leipäkoreissa reilu tunti.

Paista ensimmäinen 5 min. 250 ast, sen jälkeen 200 ast. 25-35 min.

5. päivänä voit jakaa hapantaikinan puoliksi.

Loppu taikina säilyy n. viikon kylmässä.

"Herätä" se lisäämällä 2,5 dl lämmintä vettä ja 4 dl jauhoja.

Pidä muutama tunti kuumassa vesihauteessa.

Vähennä lisätyt aineet varsinaisesta leivontaohjeesta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 849 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g2.7g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 53g183kcal5.4g37.3g0.6g1.9g
Vesi36g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.7g0.5kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana186g369kcal11g75g1.2g3.8g
Valittu annoskoko93g184kcal5.5g37.5g0.6g1.9g
Annoskoko puolitettuna46g92kcal2.8g18.8g0.3g1g
Arvot/100g100g199kcal5.9g40.4g0.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=189633