Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 156g45kcal1.6g7.2g0.5g2.8g
Porkkana 125g41kcal0.8g7g0.3g3.2g
Peruna, vanha, kuorittu 250g191kcal4.7g38.8g0.5g2.5g
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt63g29kcal2g3g0.9g0g
Voi 8.8g64kcal0.1g0g7.1g0g
Sokeri 1.3g5.1kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1840g748kcal18.4g114.4g18.6g17g
Valittu annoskoko920g374kcal9.2g57.2g9.3g8.5g
Annoskoko puolitettuna460g187kcal4.6g28.6g4.7g4.3g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644