Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow175g175kcal40.2g0g1.6g0g
Herkkusieni 149g24kcal3.1g0.4g0.5g2.2g
Sipuli 131g40kcal1.6g6.3g0.3g2.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 8.7g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Vesi262g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g4.4g10kcal0.7g0.7g0.4g0g
Mustapippuri 0.9g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%87g166kcal8.7g4.4g12.2g0g
Tilli, tuore 87g26kcal3.2g0.8g0.7g1.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1841g1045kcal118.6g41.4g40.6g13.8g
Valittu annoskoko921g523kcal59.3g20.7g20.3g6.9g
Annoskoko puolitettuna460g261kcal29.7g10.4g10.2g3.5g
Arvot/100g100g57kcal6.4g2.2g2.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343