Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g219g44kcal2.6g7g0.8g0g
Basilika, tuore 44g12kcal1.4g0.5g0.4g0.7g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl88g70kcal0.9g3.9g6.1g0g
Risottoriisi (Risella), 60g298g1043kcal23.8g223.5g5.1g8.9g
Valkoviini kuiva 175g120kcal0.5g1.1g0g0g
Voi 12g89kcal0.1g0g10g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g25g30kcal0.6g1.5g2.2g0.4g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7g7.3kcal0.6g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1841g2858kcal62.4g482.2g49.4g22g
Valittu annoskoko921g1429kcal31.2g241.1g24.7g11g
Annoskoko puolitettuna460g715kcal15.6g120.6g12.4g5.5g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251423