Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g94g514kcal0.9g0.9g56.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g42g44kcal3.3g6.9g0.3g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 140g481kcal14.3g98.1g1.7g4.9g
Mustapippuri 9g26kcal1g3.6g0.3g2.5g
Tomaattimurska 7010g2061kcal39.3g371.5g14g133.2g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g935g561kcal8.4g48.6g37.4g2.8g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 37g26kcal0.5g4.2g0.5g1.5g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g1.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 9g0.2kcal0.1g0g0g0g
Vesi935g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18424g7427kcal135.6g1067.8g220.6g291.4g
Valittu annoskoko9212g3713kcal67.8g533.9g110.3g145.7g
Annoskoko puolitettuna4606g1857kcal33.9g267g55.2g72.9g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928