Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g899g180kcal13.5g27g4.5g0g
Tomaatti 2246g512kcal12.6g77.5g6.7g31.4g
Kurkku 1198g131kcal6.7g16.8g1.2g8.4g
Sipuli 330g100kcal4.1g15.8g0.7g5.6g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 599g950kcal6.6g8.6g95.8g21.1g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g2306g6227kcal415.1g46.1g484.3g0g
Oregano, kuivattu 6g18kcal0.7g1.3g0.6g2.6g
Paprika keltainen 1018g307kcal9.6g51.9g2g20.4g
Oliiviöljy 404g3576kcal0g0g404.3g0g
Viinietikka 150g31kcal0g0.7g0g0g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.8g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18432g24231kcal948g516.2g2001.6g187.4g
Valittu annoskoko9216g12116kcal474g258.1g1000.8g93.7g
Annoskoko puolitettuna4608g6058kcal237g129.1g500.4g46.9g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512