Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3597g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi79g222kcal7.1g5.5g18.2g0.1g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g48g2.4kcal0.1g0.1g0.2g0g
Paistijauheliha 10%1679g2854kcal335.7g0g167.9g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g1199g420kcal18g80.3g3.6g10.8g
Porkkana 480g157kcal3g26.7g1g12.2g
Selleri, annos 50g480g67kcal4.8g14.4g0g0g
Palsternakka 480g305kcal2.4g56.6g1.9g21.6g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)480g144kcal4.8g28.8g1g4.8g
Valkosipuli 72g78kcal5.7g11.7g0.4g1.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 96g848kcal0g0g95.9g0g
Sokeri 48g195kcal0g47.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18432g10842kcal775.6g590g582.2g118.4g
Valittu annoskoko9216g5421kcal387.8g295g291.1g59.2g
Annoskoko puolitettuna4608g2710kcal193.9g147.5g145.6g29.6g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774