Jauhelihapasta kalkkunasta ja kesäkurpitsasta

Pese ja leikkaa suuren kesäkurpitsan päätykovat pois.

Suikaloi pituussuunnassa omenankuorintaveitsellä nauhapastan paksuiseksi koko kurpitsa.

Puolita kaikki pestyt kirsikkatomaatit (1/2 rasiaa), silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

Laita pannulle öljy, kuumenna se ja paista siinä kalkkunanjauheliha.

Lisää sipulit ja tomaattipyree.

Lisää mausteet, suola, tomaatit ja ketsuppi kun sipulitkin ovat kypsyneet ja viimeiseksi kesäkurpitsaviipaleet.

Paista vielä muutama minuutti kunnes kesäkurpitsasuikaleet ovat pehmeitä ja taipuvaisia.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Mei
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 333g60kcal1.9g8.3g1.3g2.3g
Kirsikkatomaatti, 50g104g21kcal0.6g4g0.3g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g29g22kcal1.3g3.8g0.1g0g
Kalkkunan Jauheliha (Kariniemi), annos 400g333g463kcal63.3g0g23.3g0g
Heinz ketsuppi15g15kcal0.1g3.6g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.7g4.7kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g1.7g6.2kcal0.2g1g0.1g0g
Basilika, kuivattu 1.7g4.2kcal0.2g0.3g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.3g8.7kcal0.7g1.4g0g0.2g
Sipuli, kokonainen 50g83g23kcal1.1g4g0.2g0.6g
Rypsiöljy 8.3g74kcal0g0g8.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1845g1402kcal139.2g54g67.6g8.4g
Valittu annoskoko923g701kcal69.6g27g33.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna461g351kcal34.8g13.5g16.9g2.1g
Arvot/100g100g76kcal7.5g2.9g3.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325696