Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g2103g5195kcal378.6g0g399.6g0g
Lanttu 2804g809kcal28g129g8.4g50.5g
Sipuli (kuorittu)491g133kcal6.4g23.6g1g8.3g
Porkkana 841g275kcal5.2g46.8g1.7g21.5g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 701g531kcal13.1g108.1g1.4g7g
Vesi2103g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g196g236kcal4.9g11.8g17.7g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18480g14356kcal872.4g638.6g859.6g180.4g
Valittu annoskoko9240g7178kcal436.2g319.3g429.8g90.2g
Annoskoko puolitettuna4620g3589kcal218.1g159.7g214.9g45.1g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059