Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)840g227kcal10.9g40.3g1.7g14.3g
Valkosipuli 84g91kcal6.6g13.7g0.5g1.8g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g280g904kcal28g210g6.2g30.8g
Linssi-punainen (raaka)398g1209kcal99.4g198.8g4g35.8g
Juuriselleri 566g178kcal7.1g26g1.1g17.5g
Palsternakka 633g403kcal3.2g74.7g2.5g28.5g
Oliiviöljy 84g743kcal0g0g84g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g840g235kcal5g50g1.7g21g
Valkokaali keräkaali 2100g583kcal25g85.3g4.2g44.1g
Lihaliemi laimennettu 560g106kcal0g16.8g3.4g0.1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 56g164kcal6.2g8.4g11.8g0.3g
Vesi2800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18480g9684kcal382.8g1448g242.2g388.4g
Valittu annoskoko9240g4842kcal191.4g724g121.1g194.2g
Annoskoko puolitettuna4620g2421kcal95.7g362g60.6g97.1g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251